Herman Brood Experience

Over ons

In april 2017 is in Zwolle aan de Blijmarkt 21 de Herman Brood Experience gestart waar, ook de Gemeente Zwolle en een zeer groot aantal zakenmensen, Herman Brood omarmd. Het karakteristieke pand uit 1444 ligt met de voorzijde aan de Blijmarkt, naast Café Public, Schuttelaar Wijnen, Odeon Theaters en recht tegenover Museum De Fundatie; een prachtige locatie in het museumhart van Zwolle, een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen.

Hier kan niet alleen werk van hem bewonderd worden, maar krijgt de bezoeker middels foto's, voorwerpen, film en geluid een inkijkje in het leven van de in Zwolle geboren artiest.

HBE toont een brede collectie van Herman Brood, afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes.

Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto's, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs zijn spuitnaalden.

Naast deze continu wisselende exposities treft men ook een Herman Brood-winkel, waar fans naast een breed assortiment merchandise ook schilderijen, zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken van Herman Brood kunnen kopen.