herman brood experience te zwolle
Herman Brood Experience te Zwolle

Info

De Herman Brood Experience is gelegen aan de Blijmarkt te Zwolle, naast Odeon Theaters en recht tegenover Museum De Fundatie; een prachtige locatie in het museumhart van Zwolle, een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen.

Wat is de Herman Brood Experience?

De Herman Brood Experience is een winkel waar u diverse Brood artikelen kunt aanschaffen. Er is een breed aanbod van merchandise tot zeefdrukken en originele doeken.
Ook kunt u in de Herman Brood Experience een ticket kopen voor het Herman Brood Museum, die zich in de zalen boven de Experience bevindt. Tot slot kunt u een kop koffie of thee bestellen bij de Broodbar.

 

Het Herman Brood Museum 

September 2018 zijn de deuren van het Herman Brood Museum geopend. Het museum bestaat uit 3 zalen die zich bevinden boven de Herman Brood Experience. Het Museum toont een brede collectie van Herman Brood afkomstig uit de privecollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes. Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto’s, kledingstukken, schildersattributen en zelfs spuitnaalden.

Entree: € 5,00 (kinderen tot 12 jaar gratis)